360 fokos Esküvő Videó

gallery/360video_logo

Hogyan válaszd ki a tökéletes esküvői fotóst?

Fotóst keresel az esküvődre? Most megtudhatod milyen fontos részletekre érdemes figyelned.

Ha rákeresel a  "milyen kérdéseket tegyek fel egy esküvői fotósnak?" mondatra, ugyanazokat az eredményeket kapod legtöbbször: "Mióta vagy a szakmában?" "Milyen a stílusod" vagy "Mi lesz ha lebetegedsz?" Ezek mind hasznos kérdések, és érdemes is megkérdezned, de a mai világban, ahol már esküvői fotósok tömegéből válogathatsz, fontosabb hogy passzoljon hozzád a fotós is, mint ahogy a ruha is rád passzol. Íme pár iránymutató a választáshoz.

Passzolni a fotóshoz annyit jelent, hogy az a stílus amit ő képvisel, egyezik a te stílusoddal. Ez azért fontos, mert így nem kell olyat kérni tőle, ami az ő eredeti stílusától idegen lenne. Ettől megnyugodhatsz, hogy elégedett leszel a munkájával, tudtok egymással kommunikálni, megértitek a másikat, és nem kell folyamatosan megerősítést kérni az elégedettségéről. Passzolni annyit jelent, hogy érzed, hogy a fotós minőségi munkát szeretne készíteni, és ha a helyzet rosszul áll, akkor ő helyrehozza.

Az egyik legjobb módja, hogy megtudd melyik fotós passzol hozzád, ha tudsz különbséget tenni. Legalább öt fotóssal találkozz! Ne aggódj olyasmi miatt előre, amit későbbre is halaszthatsz, például az időpont egyeztetés vagy a foglalási díj. Légy nyitott egy digitális beszélgetésre is, használd a Skypeot vagy a TimeFacet, hogy időt spórolj, és ne utazz fölöslegesen. Amikor találkoztok, két kulcsfontosságú dolgot kell tudnod. Először "Képes rá, és hajlandó is ez az ember arra, amit én elvárok?" Másodszor: " Érzem, hogy emberileg passzolunk?" Ha már elég fotóssal egyeztettél, egyértelműen tudni fogod kit válassz.

Kérd meg a lehetséges fotósod, hogy mutasson egy képsorozatot egy teljes esküvőről. Ezzel tisztábban látod majd a képességeit és a stílusát is. Persze nem elég csak látni, jobb ha beszéltek is a képekről. Kérd meg a fotóst, hogy mondja el mit ábrázol szerinte a kép, mi alapján választotta a beállítást, és mi az ami neki tetszik, illetve nem tetszik a képen. Fejezd ki a véleményed, és figyeld a válaszokat. Jónak érzed? Ha alig várod, hogy véget érjen a találkozó, akkor valószínű nem passzoltok eléggé, és nem számít mennyire tetszettek a képei egy másik párnak.

Vedd figyelembe, hogy kétféle stílusú fotós létezik, a művészi és a megrendelő barát. Mindkét kategóriában vannak csodálatos fotósok és a két stílus nem feltétlen zárja ki egymást. Az a fontos, hogy te milyet szeretnél. Egy művészibb fotósnak olykor több időbe telik hogy megtalálja a tökéletes szöget és fényt, és az ütemterv elcsúszhat, de cserébe gyönyörű képeket készít. A megrendelő barát fotós pedig nagyon pontosan gyorsan és profin dolgozik, vele biztos lehetsz abban, hogy a Nagy Nap gördülékenyen zajlik majd. Van olyan, mikor egy gyönyörű képről érdemes lemondani a pontosság és szervezettség megtartása érdekében. Itt nincs jó, vagy rossz döntés, csak az a fontos, ami neked fontos. Mikor beszélgetsz a fotósokkal, és a korábbi munkájukról, a képeik háttértörténetéről kérdezed őket, ki fog derülni művészi, vagy hatékony kategóriába tartoznak-e. Ezután megkérdezheted magadtól, neked melyik a fontos, a gyönyörű kép, vagy az üztemterv pontos tartása. Ismétlem, a kettő nem feltétlen jár külön, de az igazán művészi képekhez szerencse, vagy idő szükséges.

Ha már találkoztál elég fotóssal, és megvan melyiket érzed a legjobbnak egyértelműen kiállsz majd mellette. Tetszik a képei stílusa, a fotós társaságában el tudod magad engedni és magabiztos vagy, könnyedén kommunikáltok és előre látjátok milyen lesz a közös munka. Gratulálunk - megtaláltad a hozzád passzoló fotóst!

Amennyiben valóban úgy szeretnél emlékezni a nagy napra, ahogyan az valójában megtörtént, minden apró részletével együtt, tökéletes választás számodra a 360 fokos panoráma videók. A 360 videók egyszerre rögzítenek a tér minden irányában, így nem fordulhat elő hogy egy személy, egy gesztus egyszerűen rejtve marad, mert éppen nem volt aki arrafele irányította volna az objektívet. A panoráma videó képes leginkább konzerválni az időt, hogy mindenféle sallang nélkül, de újra átélhesd a nagy napot. Kérd ajánlatunkat!

Iratkozz fel, hogy elküldhessük részletes kézikönyvünket, melyben hasznos tanácsokat és információkat találsz, valamint részletes időtervet esküvőd megszervezéséhez! (Email cím beírása után nyomj ENTER-t)

gallery/eskuvoi fotos